1632994689258_PSX_20210813_191722.jpg-me

Koi­raui­ma­lam­me toiminta

Koirauimalamme palvelee ympäri vuoden joustavasti ajanvarauksella. Meillä pääset uittamaan koiraa puhtaassa ja lämpimässä vedessä, joko itsenäisillä uintikerroilla tai osaavien uintiohjaajiemme kanssa. 


Meille on helppoa löytää sekä omalla autolla, että julkisilla kulkuyhteyksillä. Auton saat toimitilamme eteen ja lähimmät bussit pysähtyvät lähiristeyksessä. 

Ajan­va­raus­jär­jes­tel­mäm­me toimii 24/7 ja mahdollistaa palveluidemme ennakkomaksun monella eri maksutavalla. Näin saatte käynnillänne aina rauhassa keskittyä nauttimaan hy­vin­voin­ti­pal­ve­luis­tam­me. 


Jokaiselle ensimmäistä kertaa uimalaan saapuvaa ohjeistamme varaamaan ensikertalaisen uintikerran. Tätä suosittelemme lämpimästi myös koirille, jotka ovat tottuneita uimareita. Ensikertalaisille uintiohjaaja  tulee varauksen ohessa automaattisesti ilman erillistä varausta.  Ensikertalaisen uinti on mahdollista hyödyntää kerran (1.) per koiratalous, mutta siihen voi tulla samaan aikaan kaksi koiraa samasta taloudesta. Jos sinulla on ystävä, ja koirat tulevat keskenään hyvin toimeen, voitte jakaa käynnin yhdessä.


Jokainen koirauimala on hieman erilainen ja me haluamme huolehtia että uimalan toiminnot tulevat teille tutuiksi ennen omatoimiuintia. Koiran tulee oppia käyttämään ramppia turvallisesti. Uintiohjaajamme auttavat ja varmistavat koiralle oikean uintitekniikan ja antaa teille vinkkejä kuinka saatte uintikerrasta eniten irti. Osa koirista vaatii hieman enemmän aikaa oppiakseen nauttimaan uinnista kunnolla, tällöin suosittelemme alussa lyhyempiä uintiaikoja tiheällä aika välillä. Moni koira innostuu uinnista kun takana on monta positiivista uimalakäyntiä. Uintiohjaajamme ovat taitavia löytämään juuri sinun koirallesi sopivan tavan oppia uimaan. Sanomme myös rehellisesti, jos näemme, että koiraa ei ole mahdollista saada kouluttamalla tykkäämään uimisesta. 


Voit ottaa mukaasi lempiherkkujanne, altaan ympärillä koiraa saa palkita nameilla, mutta altaaseen palkitseminen nameilla on kielletty turvallisuussyistä. Voit kannustaa koiraa helposti allasta kiertävältä terassilta.


Meiltä uimalalta löydät vesileluja ja pelastusliivejä joita saa lainata, voit kuitenkin aina ottaa mukaasi myös omat. Huomioithan tämän kuitenkin että kaikkien tavaroiden pitää olla hyvin pestyjä aina ennen altaaseen menoa. 


Altaassamme on tilaa yli 55 neliötä ja se on malliltaan hieman soikea. Koirat oppivat hyödyntämään allasta kauttaaltaan koko ympärysmitan (10,1m x 5,5m). Altaassa on yksi ramppi uimaan menoa ja poistumista varten. Altaan kiertää korotettu terassi jota kiertämällä on helppo kiertämällä houkutella koiraa uimaan myös pidempiä matkauinteja. Suihkutilasta altaalle siirrytään rappusia pitkin korotetulle terassille, jos teille rappuset jostain syystä tuottavat hankaluutta, pääsette aina  vastapäivää kiertämällä altaalle myös liuskaa pitkin. 

Koiria ei saa päästää altaaseen muualta kun sille varatulta rampilta.  Allasalueella vettä roiskuu koiran uidessa ja ravistellessa, joten varaathan mukaasi vaihtovaatteet sekä sandaalit. Meiltä voit lainata myös essuja, joita on rajoitettu määrä. 


Vesi altaassa pidetään ympärivuoden n. +21-23 asteisena joka on optimaalinen lämpötila koirien uinnille. Vesi on syvyydeltään n. 120cm, joten isommatkin koirat ovat tervetulleita uimaan. 

 

Vesi puhdistuu altaassa jatkuvasti hiekkasuodattimen ja uv- lampun kautta. Jotta kemikaalitaso saadaan pidettyä altaassa mahdollisimman matalana, koirien tulee ennen omaa uintia pestä suihkutiloissa hyvin shampoolla. 

Jos koirasi tiputtaa paljon karvaa, olisi harjaaminen hyvä tehdä kotona ennen uimavuoroa. Jokainen uimavuorolainen huolehtii suihkusta ja kuivaushuoneesta omat sotkut pois niihin varattuihin roska-astioihin. Käytäthän siivouksen yhteydessä myös suihkuilla ja huoneissa olevia puhdistusaineita. 


Uimalalla on yhteiskäytössä vedenkestäviä noutajahihnoja joten omia hihnoja ei tarvitse kastella. Koirat tulee kulkea tiloissamme aina kytkettyinä, tämä koskee myös piha-aluetta. Tiloissamme saattaa liikkua myös muita koirakoita aulassa tai hoitohuoneessa. Allasalueella vuoro on aina kuitenkin vain teidän, joten sielä voi koiraa pitää vapaana, kuitenkin aina omistajan läsnäollessa ja valvonnassa.

1632994641902_20210806131415_IMG_1262.jpg-me

Ohjeet

uimalaan saa­pu­val­le

Ulkoilutathan koiran hyvin ennen uimalaan saapumista. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vahinkojen välttämiseksi koiran tulisi saapua uimaan aina tyhjällä mahalla. Mitä pidempi aika paastoa on, sen parempi. Pennuillekkin olisi hyvä pitää 4 h paasto. Voitte ulkoilla vielä ennen vuoronne alkua läheisellä tiellä, muistathan pitää koiran aina kytkettynä. 

Jos haiseva vahinko sattuu altaaseen, ilmoitathan asiasta välittömästi henkilökunnalle. Käynnin yhteydessä joudumme veloittamaan vahingosta siivousmaksun 250 €. 


Aulassamme voit riisua päällisvaatteet niille varatuille naulakoille sekä vaihtaa kengät. Otathan mukaasi sandaalit tms, jalkineet jotka kestävät kastumista.


Saavuthan uimalalle noin 10-15 minuuttia ennen oman vuorosi alkua pesemään koiran suihkualueellamme. Ohjaamme teille tilat jossa voitte vaihtaa vaatetusta sekä jättää omat tavarat. 

Meillä on teille valmiina koirashampoo, jota tulisi käyttää aina ennen uimaan menoa. Shampoo on hajusteeton ja hellävarainen. Voit aina ottaa mukaasi myös teidän oman shampoon. 


Uinnin jälkeen koira olisi hyvä huuhdella haalealla vedellä ja tarvittaessa voit kokeilla valitsemaamme hoitoainetta joka osalla hieman lyhentää myös kuivausaikaa. Sujuvien uimalakäyntien takaamiseksi uinnin jälkeistä pesu- ja kuivausaikaa on varattu aina uintivuoroa vastaava aika. Jos tarvitsette pidemmän ajan, koitamme tietenkin järjestää tämän. Tiloissamme on kaksi kuivaus/pukuhuonetta, joissa on käytössänne turboföönit tehokkaaseen kuivaukseen ja pienille/keskikokoisille koirille trimmauspöydät. 


Uintihintaan kuuluu aina 1 (yksi) kpl pyyhkeitä per koira, pyyhkeet sijoitetaan valmiiksi suihku- ja kuivaustilojen viereen. Likaisen pyyhkeen voit jättää kuivaushuoneessa olevaan koriin. Jos huomaat huoneissa tai kuivaimissa puutteita, sanothan näistä aina heti henkilökunnalle. 


Jos haluaisit nauttia koirauimalasta tai hy­vin­voin­ti­pal­ve­luis­tam­me kokonaan ilman muiden koirakoiden näkö – tai kuuloyhteyttä, henkilökuntamme auttaa valitsemaan teille sopivan ajan niin että tämä onnistuu. 


Allasalue on aidattu, joten siellä on aina vain ajanvarauksen tehnyt koira ohjaajineen. Meille voit ilomielin saapua uimaan myös ystäviesi kanssa. Koirien tulisi olla toisilleen ennaltaan tuttuja. Vaikka allas on reilun kokoinen, suosittelemme tulemaan pienellä porukalla, aina max 5 koiraa.


Jos olet kiinnostunut vakituisesta uintivuorosta tai yksityiskäytöstä uimalalle, lähestythän meitä sähköpostilla venyvakoira@gmail.com 


Meillä voit järjestää vaikka rotu- tai kas­vat­ta­ja­ta­paa­mi­sia tai vaikka rakkaan perheenjäsenen syntymäpäivät. Päivät ovat räätälöitävinä sopiviksi, yhdistäen esimerkiksi uintia, hierontaa ja myöhemmin jumppaa/-vesiterapiaa.

Tervetuloa uimaan!


Päivitämme sivuillemme remontin valmistuttua kuvia tiloistamme, sekä syksyn myötä lisätietoja täydentyvistä palveluistamme. 


1632994696029_PSX_20210813_191944.jpg-me

Uinnin po­si­tii­vi­set vai­ku­tuk­set

Koirillakin uiminen harjoittaa kestävyyttä, voimaa, kordinaatiota ja liikkuvuutta. Vesi on elementtinä hyvä vastus kaiken ikäisille ja kokoisille koirille. 

30 minuutin uintikerta vastaa noin 2-3 tunnin metsälenkkiä joten samana- tai seuraavana päivänä uinnista olisi syytä ottaa hieman rennommin, välttäen ainakin voimakkaammat treenit tai kilpailusuoritukset.  


Koirauinti lisää suosiotaan kokoajan, eikä syyttä. Esimerkiksi nivelrikkoiset tai ylipainoiset koirat pitävät uinnista tosissaan. Veden vastus vähentää nivelien rasitusta ja on täten lempeä liikutusmuoto. 

Aktiivisille urheilukoirille uinti tuo vaihtelua lajitreenien ohelle, esimerkiksi talvikaudella lenkit hankaloituvat liukkuuden takia. Hyvä uintitekniikka vaatii voimaa koiran selkä- ja vatsalihaksista sekä kehittää koko kropan kordinaatiota. Kun koirat nauttivat uinnista, tulee uintikerroista tärkeitä harrastushetkiä yhdessä rakkaan koiran kanssa.  

Meille ovat aina tervetulleita kaikki koirat ja autamme mielellämme teitä matkalla vesihirmuiksi!


Esteitä uinnille ovat narttukoiran juoksuaika, juoksujen jälkeen tulisi olla muutama viikkoa välissä ennen uimalaan tulemista. 

Koiran tulisi olla terve ja esimerkiksi ihotulehdusta tai haavoja ei saisi olla. Rokotuksien tulisi olla ajantasalla ja jos koiralla on ollut vatsatautia tai kennelyskää tms, näistä aina 2 viikon varoaika oireiden loppumisen jälkeen. Jos olet epävarma, voit aina olla yhteydessä meihin. Kuntoutuspotilailla tulee olla eläinlääkärin tai fysioterapeutin kuntoutusohjelma. 
Yh­teys­tie­dot

Koirauimala

Högberginhaara 3 a 3

04360 Tuusula


HYPPY-halli

Högberginhaara 1 c 1

04360 Tuusula


p. 050 3521008

venyvakoira@gmail.com

© Venyvä koira Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.